Training Schaduwkanten van ouderschap

Training Schaduwkanten van ouderschap

Actueel Nieuws VONK Regionaal leernetwerk Veilig opgroeien

Ben jij een (jeugdhulp)professional en ben je werkzaam met jongeren en ouders? Dan is deze training misschien iets voor jou! Het Regionale Leernetwerk Veilig Opgroeien (VONK) en de Kenniswerkplaats Jeugd Friesland verzorgen eind 2021 een driedaagse training waarin je leert om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met ouders, kinderen en jongeren over wat hen bezighoudt.

De training geeft handvatten voor een open gesprek en helpt je om signalen bespreekbaar te maken. Ten slotte biedt de training een manier om samen met een gezin en collega professionals terug te kijken op wat hen heeft geholpen en wat misschien ook niet, om hiervan te leren. In de training wordt gebruik gemaakt van actuele kennis (o.a. de ouderschapstheorie en de nieuwe meldcode Huiselijk Geweld) en bestaande tools (o.a. Kids’ Skills en de Dialoogtafelmethodiek).

Ben je enthousiast geworden? De training bestaat uit drie bijeenkomsten die plaatsvinden op 7 oktober 2021, 4 november 2021 en 13 januari 2022. Meer informatie over de inhoud, kosten, locatie en aanmelding vind je hier.