SAVE THE DATE: 12 april 16:00 – 17:00 uur Webinar ‘Seksuele gezondheid van kinderen in gezinnen met meervoudige en complexe problematiek’

SAVE THE DATE: 12 april 16:00 – 17:00 uur Webinar ‘Seksuele gezondheid van kinderen in gezinnen met meervoudige en complexe problematiek’

Actueel Nieuws Algemeen VONK Regionaal leernetwerk Veilig opgroeien

Word jij als ambulante gezinshulpverlener in gezinnen met meervoudige en complexe problematiek regelmatig geconfronteerd met het thema seksualiteit, maar vind je het lastig om hier goed op in te spelen? Op welke wijze kun jij de seksuele gezondheid van gezinsleden op positieve wijze ondersteunen?

Hierover gaat het nieuwe gratis online webinar met Liesbeth Blommert, orthopedagoog generalist bij het Ambulante Gezinnenteam van ’s Heeren Loo, waaronder IAG, met een achtergrond in CGT, EMDR, PCIT en Triple P. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de seksuologische zorgketen, seksuologische behandeling en consultaties als Seksuoloog (i.o. NVVS registratie) bij ’s Heeren Loo Noordwijk.
Binnen de ambulante zorg aan gezinnen met meervoudige en complexe problemen, zoals de Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG), komt seksualiteit, gevraagd en ongevraagd, dikwijls op de gespreksagenda voor de professional. Regelmatig ontbreken handvatten om hieraan vorm te geven in beeldvorming en behandelplannen.
Een pro-actieve en positieve benadering van seksualiteit blijkt hierbij helpend en beschermend te zijn. In dit webinar wordt besproken hoe je dit kan doen:
➢ Waarom is het belangrijk om dit onderwerp te bespreken?
➢ Welke voorwaarden zijn nodig om tot gezonde seksuele ontwikkeling te komen?
➢ Welke aspecten van seksualiteit kunnen aan bod komen in de beeldvormende fase?
➢ Hoe ondersteun je als professional vervolgens seksualiteit en seksuele vorming binnen het gezin op een positieve wijze?
Dit webinar biedt inhoudelijke kennis en praktische tips om aan de slag te gaan in je eigen praktijk. Tijdens het webinar is er ruimte voor vragen en discussie.

BEN JE ER OOK BIJ? Om je aan te melden, ga naar de website van de Kenniswerkplaats Jeugd Friesland, vul je gegevens in en zij zorgen dat je enkele dagen van te voren een MS Teams link ontvangt.

Klik hier voor de originele uitnodiging.