Gebruik de film ’De schaduwkanten van ouderschap’ voor gesprek en professionalisering

Gebruik de film ’De schaduwkanten van ouderschap’ voor gesprek en professionalisering

Actueel Nieuws Algemeen

Op vrijdag 15 november ging de film ‘De schaduwkanten van ouderschap’ in première tijdens de aftrap van De Week tegen Kindermishandeling. In de film zijn ouders aan het woord over hun worstelingen met de moeilijke kanten van het ouderschap. De aftrap vond plaats in de Euroborg en komt voort uit een mooie samenwerking tussen C4Youth, het Lectoraat Integrale Aanpak Kindermishandeling van de Hanzehogeschool Groningen, het regionale leernetwerk VONK en de gemeente Groningen. U kunt de film gebruiken om in uw eigen professionele context het gesprek aan te gaan.

Veilig opgroeien van kinderen is een belangrijk thema bij de overheid en professionele organisaties en daar wordt op allerlei manieren prioriteit aan gegeven. Maar ‘gewoon’ praten over het grootbrengen van kinderen en de relatie met veiligheid doen we niet gemakkelijk. Het is ongebruikelijk en misschien wel taboe om te praten over de kwetsbaarheid en complexiteit van opvoeden en de dingen die daarin misgaan. In de film zijn ouders aan het woord over hun worstelingen met en moeilijke kanten van hun ouderschap. Met deze film willen we de drempel verlagen om het gesprek met elkaar aan te gaan over de schaduwkanten van ouderschap. Bekijk hier de trailer van de film.

Het is mogelijk om de film ‘De schaduwkanten van ouderschap’ te gebruiken voor onderwijsdoeleinden of om anderszins het gesprek met elkaar aan te gaan. Naast het vertonen van de film kunt een gesprek met uw professionals te organiseren rondom de film. Dit gesprek kunt u zelf (kosteloos) organiseren, maar het kan ook met begeleiding van ons, de makers van de film. Aan de hand van geselecteerde fragmenten en thema’s voeren we een gestructureerd gesprek waarmee we de inhoud van de film een stap verder kunnen brengen. In overleg kunnen we komen tot een passend aanbod.

Het filmmateriaal is op drie manieren beschikbaar:

  • De volledige film van 48 minuten.
  • De vijf losse verhalen, ieder 10 tot 12 minuten.
  • Vijf fragmenten van een minuut die geschikt zijn om het gesprek aan te gaan.

De onderwijsmodule rondom de film (nog in ontwikkeling) bestaat uit podcasts. Elke podcast behandelt één centraal thema. U kunt de module en podcasts kosteloos gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om begeleide bijeenkomsten rondom de film en podcasts te organiseren. Deze bijeenkomsten worden aangepast aan de behoefte van de professionals van uw organisatie.

Voor het gebruiken van het filmmateriaal en/of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Suzanne Kuik: s.n.kuik@pl.hanze.nl; Mirjam Wijnja: m.wijnja@umcg.nl; Lucienne van Eijk: l.m.van.eijk@umcg.nl

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *