Indrukwekkende verhalen leiden tot inzichten bij de conferentie ‘De schaduwkanten van ouderschap’

Indrukwekkende verhalen leiden tot inzichten bij de conferentie ‘De schaduwkanten van ouderschap’

Actueel Nieuws Algemeen VONK Regionaal leernetwerk Veilig opgroeien

Op vrijdag 15 november kwamen ruim 150 professionals naar de gelijknamige conferentie waar de film ‘De schaduwkanten van ouderschap’ voor het eerst werd vertoond.

In een gevarieerd programma met een verhaal van kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en wethouder Jeugd van de gemeente Groningen Mattias Gijsbertsen, ging de film in première. In een paneldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Menno Reijneveld en in zes workshops gingen de aanwezige professionals uit de jeugdhulpverlening met elkaar én met ouders in gesprek over de moeilijke kanten van opvoeding, op basis van scènes uit de film. Tijdens dit gesprek was het verrassend dat de ouders die hun verhaal vertelden in de film, ook aanwezig waren in de zaal en deelnamen aan de dialoog.

 

 

 

 

 

 

Veilig opgroeien van kinderen is een belangrijk thema bij de overheid en professionele organisaties en daar wordt op veel manieren prioriteit aan gegeven. ‘Gewoon’ praten over het grootbrengen van kinderen en de relatie met veiligheid doen we niet gemakkelijk. Het is ongebruikelijk en misschien wel taboe om te praten over de kwetsbaarheid en complexiteit van opvoeden en de dingen die daarin misgaan.

 

 

 

 

 

 

De conferentie en film zijn gemaakt in het regionale leernetwerk Veilig opgroeien VONK en werd tevens mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.