Gevraagd: ouders die mee willen denken over oplossingen om schoolverzuim en -uitval tegen te gaan op dinsdag 14 september van 19.30 tot 21.00 uur

Gevraagd: ouders die mee willen denken over oplossingen om schoolverzuim en -uitval tegen te gaan op dinsdag 14 september van 19.30 tot 21.00 uur

Actueel Nieuws Atelier 'Samenhang preventie en hulpverlening'' project participatie

Ben je een ouder met kinderen in ongeveer de middelbare schoolleeftijd (10 tot 18 jaar)? Wil je meedenken over het verminderen van schoolverzuim en schooluitval? Wij nodigen je uit om op dinsdag 14 september a.s. met ons na te denken over mogelijke oplossingen én hoe we deze kunnen testen.

In het project C4Youth zetten wij ons in voor een gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren. Samen met jongeren, ouders en jeugdprofessionals zoeken we manieren om schooluitval en ernstig verzuim aan te pakken. De afgelopen maanden hebben we hierover met elkaar gesproken en verhalen gehoord.
Nu willen we een stap vooruit. In de tweede helft van 2021 bedenken we een oplossing die we willen testen in de praktijk. Hoe zorgen we ervoor dat jongeren een goede plek hebben op school? Dat het er leuk en veilig is en ze zich kunnen ontwikkelen?

Wat gaan we doen?
Tijdens de bijeenkomst bekijken we eerst wat er al is bedacht. Wat vinden we daarvan? En hebben we nog andere ideeën? Oplossingen kunnen binnen en buiten de school liggen, bij de jongere of bij ouders zelf. Wat kunnen we uitproberen? Daar gaan we het over hebben.
Daarna maken we een plan om te testen of ons idee werkt. Wie moeten meedoen? Wat is ervoor nodig om het idee te laten slagen? Samen maken we het concreet.

Doe je mee?
Ben je ouder van één of meer kinderen in de leeftijd van 10 – 18 jaar? Ben je geïnteresseerd in schoolverzuim en -uitval? Heb je hier ervaring mee? Of heb je ideeën voor een oplossing? Wil je meehelpen zodat we de oplossing kunnen testen in de praktijk? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op 14 september 2021.
Ouders uit stad en ommeland, uit alle windstreken van de provincie Groningen en met verschillende verhalen en ervaringen zijn welkom!

De bijeenkomst
De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur. We gaan uit van een online bijeenkomst via Zoom. Maar als we elkaar live kunnen ontmoeten, doen we dat liever. Dan vindt de bijeenkomst plaats aan de Schweitzerlaan 4 in Groningen.
We rekenen op een groep van 10 ouders en 2 gespreksleiders. Na kennismaking vertellen wat meer over het project. Daarna gaan we samen aan de slag.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan bij Sanne Terpstra van Zorgbelang Groningen via s.terpstra@zorgbelang-groningen.nl. Vermeld bij aanmelding je naam, mailadres en telefoonnummer. Ook horen wij graag hoeveel kinderen je hebt, welke leeftijd zij hebben, en of zij op het basis- of voortgezet onderwijs zitten of beroepsonderwijs doen.
Een week voor de bijeenkomst sturen wij een link om veilig deel te nemen. Als we een live bijeenkomst houden, hoor je dat tijdig. Na deelname ontvang je een waardebon van €20 euro. Vragen? Neem gerust contact op.

Achtergrond C4Youth
Een groot deel van de ontwikkeling van jongeren vindt plaats op school. Toch komt het voor dat jongeren spijbelen of zelfs helemaal niet meer naar school gaan. Dat kan komen door pesten, psychische klachten, een andere leerstijl of door een lastige thuissituatie.
Er is al veel bedacht om jongeren een fijne plek op school te bieden, maar helaas neemt schooluitval en -verzuim nog altijd niet af.

In het project C4Youth praten we niet óver jongeren en hun omgeving, maar mét jongeren, mét ouders en mét jeugdprofessionals. Zo willen we samen op een creatieve en positieve manier een aanpak ontwikkelen die werkt.

Meer weten? Kijk rustig eens verder op deze website.