Atelier Veilig en thuis opgroeien, wat hebben we gedaan en waar gaan we naar toe?

Atelier Veilig en thuis opgroeien, wat hebben we gedaan en waar gaan we naar toe?

Actueel Nieuws Algemeen Atelier 'Veilig en thuis opgroeien'

Atelier Veilig en thuis opgroeien, waar staan we nu?
Veilig en thuis opgroeien is meer dan ooit een actueel thema. En in ons atelier zijn we daarvan goed bewust. Het thema is complex, de weg naar de oplossing ook. We nemen jullie graag mee in waar we nu staan. Lees Atelier Veilig en Thuis opgroeien_waar staan we_april 2022 (opent een pdf) wat we tot nu toe hebben gedaan en waar we nu staan.

C4Youth onderzoekt in het atelier Veilig en thuis opgroeien hoe passende hulp voor kwetsbare jongeren eerder en beter gerealiseerd kan worden. Met als doel om tijdig te investeren in een omgeving die liefdevol, stabiel en veilig is en perspectief biedt op een gezonde ontwikkeling, zo thuis mogelijk.

 

Participatief actieonderzoek
De huidige vraagstukken in de jeugdhulpverlening zijn complex. Wie kiezen voor een manier van onderzoek doen die hierbij past, namelijk die van participatief actieonderzoek. We combineren hierbij de kennis en expertise vanuit onderzoek, wetenschap, praktijk, jongeren en ouders. Dit combineren we met de beweging van nul.

 

Ervaringen van ouders en jongeren
De participatie van jongeren en ouders is in onze aanpak heel belangrijk. Het delen van hun ervaringen is een krachtig middel om mensen in beweging te krijgen. Het kan bijdragen om tot een oplossing te komen waarbij ouders, jongeren en kinderen zich werkelijk gehoord en geholpen voelen.

 

Waar staan we nu?
Het participatief actieonderzoek verloopt in fases. Welke fases we hebben doorlopen en wat de uitkomsten daarvan zijn tot op heden, lees je in dit document Atelier-Veilig-en-Thuis-opgroeien_waar-staan-we_april-2022.pdf